Talande webbLyssna

Söka skola 2018

Dummybild

Från och med den 7 februari är skolansökningen stängd för år 2018.

Vad händer nu?

Skolorna har nu skickat ut besked om skolplacering för läsåret 2018/2019. Har ni inte mottagit något besked kan ni vända er direkt till den skola ni sökt. Om ditt barn har inte fått plats på sitt förstahandsval ställs man automatiskt i kö till den skolan. Önskar man en annan skola än den man har beviljats plats på, kan du göra en ansökan genom att skicka in blanketten ”ansökan till kommunal skola”.

Fritidshem - behöver jag ansöka om plats?

Om ditt barn är inskrivet på en kommunal förskola eller i pedagogisk omsorg den sista juli och ska börja i en kommunal skola får du automatiskt en fritidshemsplats från den första augusti i den skolan.

Om ditt barn är inskrivet på ett kommunalt fritidshem sista juli flyttas platsen automatiskt med om du börjar i en annan kommunal skola.

För övriga barn måste en ansökan om fritidshemsplats göras till kommunen. Det kan du göra först efter att du fått besked om plats i mottagande skola.

Gör en ansökan om fritidshemsplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För dig som ska flytta till Värmdö

Flyttar du under våren och önskar skola i ditt nya område är ditt barn inte garanterad en plats, men prioriteras bland andra sökanden. Skicka in blanketten Ansökan till kommunal skola. Komplettera din ansökan med en kopia på kontraktet till ditt nya boende.

Se kontaktinformation

Frågor och svar

Se de vanligaste frågorna och svaren om skolval

Senast publicerad: 2018-05-24