Till kommunens startsida
Till konsthallens startsida
Talande webbLyssna

Den klassiska takprofilen på den gamla Gustavsbergsfabriken. Foto: Gustavsbergs Konsthall

FABRIK. Internationellt seminarium och utställning

Välkommen till internationellt seminarium den 3 oktober i anslutning till utställningen FABRIK, och inom ramen för Stockholm Craft Week. FABRIK utforskar hantverksindustrins historia och dess platser genom svenska och internationella konstnärer och konsthantverkare. Seminariet blir startpunkten för Stockholm Craft Week i Gustavsberg och i Stockholm 3-6 oktober.

Seminariet kommer att pågå kl. 9-17 i Gustavsbergsteatern och i Gustavsbergs Konsthall. Mer detaljer om tider och anmälan kommer inom kort.

Deltagande konstnärer i utställningen är Inger Andersson, Neil Brownsword, Matt Smith, och Rejmyre Art Lab som representaras av Sissi Westerberg, Daniel Peltz och Unndór Egill Jónsson. I seminariet deltar några av de medverkande konstnärerna samt andra talare verksamma på en internationell konsthantverksscen.

Gustavsbergs Konsthall är belägen i ett område som tidigare hyst Gustavsbergs Porslinsfabrik. Fabrikshistorien är fortfarande starkt närvarande genom de konstnärer och konsthantverkare som arbetar här i dag och den ännu pågående småskaliga porslinstillverkningen.

Utställningen och seminariet lyfter fram både vår och andra industrihistoriska platser, exempelvis Stoke-on-Trent i Storbritannien.

Stockholm Craft Week pågår i Gustavsberg och Stockholm 3-6 oktober 2019. Läs mer på Stockholm Craft Weeks hemsida.länk till annan webbplats
Utställningen FABRIK visas hela hösten 2019 till 5 januari 2020, och genomförs med stöd av Statens Kulturråd.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar