Vattenmätare

Vattenmätare

De flesta hushåll med kommunalt vatten och avlopp har en vattenmätare installerad för att mäta förbrukningen. Mätaren visar hur mycket du ska betala i rörlig avgift.

Placera mätaren lättåtkomligt

Vattenmätaren ska vara lättåtkomlig för avläsning, kontroll och byte. Därför får mätaren inte byggas in eller placeras bakom tung utrustning.

Fastighetsägaren ska se till att vårda vattenmätaren så att den inte skadas och den ska skyddas mot både värme och kyla.

Innan vattnet kan öppnas för fastigheten ska fastighetsägaren kontrollera att mätarkonsolen monterats, därefter kontaktas kundservice. Önskas byggvatten kontakta kundservice.

Innan Värmdö kommun sätter upp vattenmätare måste vissa kriterier vara uppfyllda.

Vattenmätare, installation.

Avläsning av vattenmätare

För att du som kund ska få en så rättvisande VA-faktura som möjligt bör du läsa av din vattenmätare en gång om året. Läs mer på sidan Vattenmätaravläsning i vänstermenyn.

Till e-tjänsten Vattenmätaravläsninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Egenkontroll av vattenmätare

För att upptäcka eventuellt vattenläckage vill vi uppmana dig att då och då kontrollera din vattenmätare. Gör så här: Stäng av vattenkranar, diskmaskin, tvättmaskin etc. och titta på vattenmätaren. Om "kugghjulet" i vattenmätaren rör sig trots att inget vatten är på i huset, kontakta omgående en rörmokare.

Senast publicerad: 2016-03-17